„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

понедељак, 18. април 2005.

Свилановић признаје

Афера Свилановић се наставља. Политика од 18. априла преноси ову вест агенције Бета:
Бивши шеф дипломатије Србије и Црне Горе Горан Свилановић признао је јуче да је од америчког дипломате Ричарда Холбрука затражио независност Косова и Метохије. Он је, поводом изјаве функционера Демохришћанске странке Милана Протића да је Свилановић Холбруку на једној вечери рекао „ослободите нас Косова“, потврдио да је те вечере заиста било и да је ту био и Протић. „Да ли сам ја рекао баш то или не, па, рецимо, ја кажем да је Милан у праву“, изјавио је Свилановић БК телевизији.

Свилановић, сада члан Међународне комисије за Балкан и званичник Пакта за стабилност југоисточне Европе, рекао је да сви говоре о „независности“ а да нико не посматра много дубље документ према којем Космет можда ни за десетак година не би требало да има пуни међународни субјективитет.
Шта има везе да ли ће Косово имати „међународни субјективитет“ за десет година или сутра, ако је резултат исти - признање његовог насилног, незаконитог, морално погрешног одвајања од Србије? Свилановић је или толико глуп да не схвата ту разлику, или толико арогантан да мисли како јавност то неће схватити.

Ако је Свилановић овако за вечером холбручио док је био шеф дипломатије, онда је то кривично дело. Овом човеку очигледно није место у синекури ЕУССР за „људска права“ о трошку европских пореских платиша, већ у затвору.

Нема коментара: