„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

субота, 15. март 2014.

Одговорност

Два ће гласања да се одрже у недељу. Једно ће бити најцрње ругање демократији, са намером да се устоличи власт која ће кршити суверенитет и интегритет земље. Друго ће бити референдум на Криму.

Нисам писао о сутрашњим „изборима“, не због предизборне тишине - будући да ни у којем погледу не потпадам под законе Србије, она ме нимало не обавезује - већ зато што сам све што сам имао да кажем о њима рекао пре месец и по.

Не видим сврху учествовања у поквареној и намештеној игри. То не значи да верујем у препуштање државе, друштва и нације злотворима и покварењацима. Напротив, мислим да је неопходно да се против њих боримо свим расположивим средствима, пазећи притом да не огрешимо душу (јер тако постајемо Они). Шта то конкретно значи?

План квислиншког култа је да сутра организују фарсу, после које ће рећи да имају мандат народа за сва своја недела, како већ учињена тако и она која тек намеравају да почине. Истински родољуби морају да одговоре на само једно питање - и то не мени, него себи и Богу: шта ће они, лично, да ураде да култисте у томе спрече?

То је све.

Нема коментара: