„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

четвртак, 13. децембар 2012.

Српски тамничари

ген. Здравко Толимир, ВРС
Јучерашњом осудом генерала Толимира, Хашка инквизиција је само још једном потврдила одавно већ неоспориву чињеницу да се ради о политичком квази-суду, а не институцији правде.

Исто тако, да Инквизиција и њени налогодавци до те мере презиру Србе, колективно, да не осећају ни најмању потребу да макар глуме правичност. До те мере су убеђени да Србију држе под чизмом, да се Срби побунити неће, и да ништа не може да спречи, заустави, или преокрене њихов пројекат глајхшалтовања Балкана тако да на њему Срби заувек престану да буду „реметилачки фактор“.

Оваква охолост је непријатна чак и неким саучесницима у том подухвату, на пример Дејвиду Харланду, који притом врло намерно не доводе у питање легитимитет (како га они виде) Инквизиције или хуманост и правдољубивост Империје којој служе, већ само у којој мери је такво понашање корисно. Али све док Србијом владају гаулајтери попут Малог Жутника, Ториса и Господара Vucich-a, који журе да пригрле свако понижење и прогласе га за напредак, чак и ти ретки гласови нелагоде падаће, што би се рекло, на глуве уши.

Горе и од презира, и од понижења, и од неправде је то што све то изгледа прихватамо као усуд. Што смо прихватили идентитетску матрицу непријатеља, језик непријатеља, контекст непријатеља. Тајна њихових „успеха“ и „победа“ није у њиховим врлинама, већ у нашим заблудама. Постали смо сопствени тамничари.

Одговор на питање како изаћи из тамнице се онда сам намеће: препознавањем заблуда.

Спознајом да Толимиру и многим другима нелегитимна Инквизиција суди не због нечега што су наводно урадили, него зато што су Срби, тј. да се преко њих суди Србима као нацији.

Спознајом да је апсурдно да неко ко ратује по целом свету и узима себи за право да нападне, окупира, убије и пороби кога год и гдегод, без пардона, изводи пред свој марионетски суд некога ко ратује да би одбранио кућни праг.

Кад те ствари схватимо, онда ће и Инквизиција и Империја имати разлога да зажале због своје охолости и нечовештва. Јер ћемо тада почети да ломимо ланце којима нас држе оковане они којима је свака Србија превелика, а једини добар Србин, бивши. 

5 коментара:

Shule је рекао...

Рекао бих да сте сасвим у праву, али ту је реч о томе да онај ко суди примењује своју логику. САД / НАТО су победници у рату, неправедном рату, али ипак победници. И они пишу истину, и спроводе своје планове. Са њиховог стајалишта, они резонују да су Срби започели све, они не маре за то да Срби можда имају другачије стајалиште (на пример да су они били конститутиван народ у Хрватској у време СФРЈ) и суде Србима исто како што је било суџено свима онима који су трпели пораз у ратовима.

Као Македонац, знам да се исто то догаџа и у Македонији која је предала рат у 2001 и сада је практички федерација. Исто тако, нас Македонце узнемирава кад Срби говоре да смо „пројектована“ нација, кад подржавају Грчку у настојању да нас избрише са лица земље (као Македонци) али те се ствари догаџају. Немам лека за ово, осим да овако коментаришем. Поздрав.

CubuCoko је рекао...

Шуле, мени је јасно да Империја тако размишља, али одбијам да прихватим да за то "нема лека." Уосталом, ако је то судбина поражених, онда је решење једноставно: будимо победници.

А док се ви љутите на Србе, Шиптари и Бугари вас поједоше живе...

Сербство је рекао...

Danica Drašković: „Priznajmo da smo agresori i zločinci koji su ubijali i silovali“
http://www.vestinet.rs/najcitanije/danica-draskovic-priznajmo-da-smo-agresori-i-zlocinci-koji-su-ubijali-i-silovali

Јерковка тврди да Србија нема право да броји жртве
http://www.youtube.com/watch?v=cQujDDfmUkM

Shule је рекао...

Само констатујем стање, а не мирим се са тим стањем.

И не љутим се на Србе, само сам споменуо шта сам чуо да неки Срби мисле. А и Бугарски став који вам је познат о Македонцима није пример пријатељства, о Грчком и да не говорим. Албанци - Шиптари све су то искористили и плански иду ка циљу.

CubuCoko је рекао...

Не мирити се са постојећим стањем је први корак ка његовој промени.

Ако Драшковићи и Јеркови хоће да се лично упишу у нацисте, нека то слободно ураде. Овим својим изјавама већ јесу, у ствари. Али немају право да уписују васколико српство, дабоме.