„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

среда, 27. јул 2011.

Време слободе

Драма на северу окупираних територија се наставља; немачки генерал Билер изиграо је „договор“ са жутим поклисаром Стефановићем, те КФОР уместо да заустави „косовијанску“ тзв. полицију помаже у окупацији административне границе.

За то време, жути медији се свим силама упињу да анестетишу народ, да га увере како је све изгубљено, како је Империја победила и сваки отпор је узалудан. Пословично жути Данас тако доноси интервју са Тимом Џудом (Tim Judah), са већ познатим општим местима. Једино што је у њему иоле занимљиво је откриће да је баш Џуда дописник британског Економиста за Балкан, што објашњава традиционално србофобични тон ових новина (чији се текстови никад не потписују).

У истом тону је интервју Вести са Александром Фатићем, директором „Центра за безбедносне студије“, који каже да ће у случају непризнавања НДК, Србија „бити изолована, искључена из сваке перспективе ЕУ интеграције, и при том ће поново бити уведен визни режим“. Страхујте, Жутни, и под хитно признајте Тачија!

Да овако размишљају жутократе и невладници није изненађење. Али народ, изгледа, мисли кудикамо другачије. Не само Срби Косовци, који се свим расположивим средствима боре за своју слободу и опстанак, већ и они у самој Жутији, којима су дојадиле лажи и обмане.

Медијска блокада је већ пробијена, захваљујући „калашњикову“ новог доба: блоговима, фејсбуку и твитеру. Спознаја о герилском новинарству шири се попут шумског пожара.

Најновије вести са кризних жаришта на окупираним територијама могу да се прочитају на порталима Васељенске ТВ и Фејсбук Репортера.

Ово није време за кукање, већ за делање. Сваки слободољубиви човек зна шта му је дужност. Време је да ту дужност испуни.

2 коментара:

Moj tzv. život је рекао...

"Kalašnjikov novog doba" nema link, a volela bih da pročitam...

Gray Falcon је рекао...

Ах, ево сад видим, уметнуо је Блогер нека сувишна слова па линк није радио. Кориговано - хвала на напомени!