„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

среда, 17. фебруар 2010.

Клопка

Од суботе добијам поруке и телефонске позиве са молбама и захтевима да прокоментаришем тренутне догађаје у Епархији Рашко-Призренској. Свашта се може чути, што у званичним „жутим“ медијима (који подржавају Синод) што из алтернативних изввора који углавном пружају подршку епископу Артемију. Лете оптужбе за лажи, клевете, измишљотине, крађу, разне малверзације, издају, унијаћење, раскол...

Просто као да је неко осмислио целу аферу да би се дискредитовала Црква и уништио њен морални ауторитет. Неко ко се уплашио оних стотина хиљада људи који су у тишини испратили Патријарха Павла. Неко коме је сметала непрестана и неприкосновена борба владике Артемија за опстанак Срба и ослобађање окупираног Косова и Метохије. Неко ко једва чека да уклони и последњу препреку коначној жутификацији Срба.

Све је урађено тако да, ко год на крају испадне у праву, Црква буде на губитку.

Па се ви сад упитајте је ли у питању Божији посао, којим би Црква требала да се бави, или ђавоља работа.

2 коментара:

Анониман је рекао...

mi ne znamo šta se (van zvaničnog saopštenja) dešavalo na sednici sinoda.

Kao što ne mogu da poverujem da je vladika Artemije srebroljubac, isto tako ne mogu da poverujem da je Atanasije prodana duša.

Žuti likuju a ostraščene kvazipatriote im idu na ruku,

Unknown је рекао...

Хм, не могу да схватим да неко за себе тврди или мисли да је родољуб са једне стране а не зна (или неће да зна) шта је истина када се ради о КЛОПЦИ која је припремљена за Преосвећеног Еп. Артемиија. И малој деци је јасно да је овде владајућа коалиција у Србији са синодом СПЦ и новим патријархом српским ЖУРИ са склањањем последње препреке признавању независног космета. Тренутак, "У ЕУ без Космета" се очито приближио.
С.Марјановић