„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

понедељак, 30. новембар 2009.

Статут и бели шенген

Вест да је у „Скупштини Србије“ (ово под наводницима, јер ту нема ни парламентаризма ни Србије) усвојен тзв. Статут Војводине засенила је објава ЕУССР да ће од 19. децембра становници Државе-раније-познате-као-Србија бити стављени на белу шенгенску листу.

Не верујем ни секунде да су се ове вести случајно подудариле. А будући да је мало вероватно да се Брисел консултовао са Београдом (пре ће бити обрнуто), то је још један доказ да је „Скупштина“ у ствари најцрња фарса. Никакви апели ту више не помажу.

Далеко било да се противим белом шенгену. Слобода је слобода. Али стварно испада да је то награда квислиншким властодршцима за „минули рад“ у разбијању и разарању Србије - јер једино ће они и њима слични плаћеници моћи да приуште путовања по ЕУтопији.

Дакле, њима ЕУтопија, вама ЕУропство, а Србија да се брише с мапе - баш као што су некад (да ли само некад?) сањали у Бечу и Берлину.

Тужно.

3 коментара:

Бојан је рекао...

Цијена за увођење Шенгенске визе је плаћена.. додуше, на одложено. Видјећемо како ће се још ствари развијати. Није све готово по питању Војводине, мада нам досадашње искуство говори супротно.

Unknown је рекао...

Наравно да ништа није случајно...Србија ће бити принуђена да сваки корак напријед у приступању ЕУ плати наставком своје дезинтеграције..вјероватно ће пуноправним чланом постати као савез Шумадије,Београда и још неколико нахија..

Witch-king of Angmar је рекао...

Ово има и своју позитивну страну. Наиме, ја сам одувек заступао тезу по којој је највећа грешка земаља источног блока била та што су ограничавали путовања својих грађана на запад. Да су њихови грађани могли изблиза да виде оно што су им Слободна Европа и друге пропагандне експозитуре представљале као "слободу" тешко да би се тако лако одлучили на рушење свега што је комунизам направио.

Верујем да исто важи и за нас и да ће призори праве Уније, онога што се крије иза фасаде многима променити перспективу.