„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

среда, 5. децембар 2007.

NO SURRENDER!


You ask, what is our aim? I can answer in one word: Victory. Victory at all costs — Victory in spite of all terror — Victory, however long and hard the road may be, for without victory there is no survival.


Sir Winston Churchill, the House of Commons, the Parliament of the United Kingdom, on 13 May 1940

2 коментара:

CubuCoko је рекао...

Не знам да ли да ми буде мило што држава коначно брани Србију, или да бесним што се држава осећа потребним да аргументе о српској слободи и правима правда цитатима Черчила и Линколна. Да су закупили страницу у неким британским новинама са овим дизајном, то би било одличан маркетиншки потез (исто важи и за Линколна у америчким новинама). Али не, него се Черчил и Линколн представљају Србима. Бах.

Анониман је рекао...

Занемарујеш ефекат који ова порука оставља баш на те Србе о којима говоримо - једноставно, народ треба подсетити на то да они који нам данас отимају Косово и Метохију, убеђујући нас да је то у нашем интересу, код куће још увек граде добар део националног поноса на симболичкој заоставштини људи попут Черчила и Линколна. Сад, што ја мислим да данашња Енглеска мало везе има са Черчиловом, а да се Америка успешно ратосиљала свих оних позитивних политичких традиција и цивилизацијских тековина које је ономад донела свету, то је друга ствар.
Тако да никад не треба сметнути с ума да су се они који нам данас отимају земљу, за своје земље тулкли до крајњих граница, свим средствима и без обзира на цену, што рече цитирани премијер...

Не треба занемарити ни бес који овакве поруке остављају у домаћем квислиншком сектору, који се куне баш у Запад и демократију (сад, што ја мислим да је "Запад" Чеде и Соње Бисерко оличен најпре у ЅА-одредима, такође је друга ствар, вербално се тај полусвет крије иза демократских традиција, уместо да изађе из ормана са фасцинацијом својим омиљеним брком).

Иначе,слажем се да би било далеко ефектније да је овај билборд одштампан у неким америчким или британским новинама. Коштало би, али би био макар леп шамар у лице онима који нама деле те шамаре обвих дана, у паузама бацања бомби и кидања територије.