„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

недеља, 1. март 2015.

Одсуство и објашњење

Знам да ме нема већ неко време, иако се дешава штошта вредно спомена. Разлог је врло једноставан: однедавно сам новинар на телевизији РТ, раније познатој као Russia Today.

Није тајна да са њима сарађујем већ годинама - као гост, коментатор и аналитичар. То сам радио без икакве надокнаде, добровољно и без задршке, као део борбе за ослобођење земље, државе и душе од агресије и окупације Атлантске Империје. Из истих мотива сам ушао у пројект Института Рајс, јануара прошле године - да бих почетком новембра изашао из њега, из разлога које сам објаснио на Митровдан.

После тога сам морао да одлучим шта и како даље. Када су ми колеге из РТ крајем јануара саопштиле да се отвара место за новинара, пријавио сам се - и био примљен. Радим у америчкој редакцији вести, тако да не очекујте да сад суфлирам Владимиру Владимировичу шта да ради са Украјином, нити да утичем на руско медијско присуство у Србији. Засад.

Шта то значи за Сокола? Значи да ћу много ређе да пишем него пре, чисто због обавеза. И захтева следеће појашњење:
Свака реч овде написана је мој лични став, и апсолутно ничим не представља став РТ, Русије, Владимира Путина или кога већ. Ко год доведе било шта написано на Соколу у везу са Руском Федерацијом или било којим њеним представником, лаже прво себе, а онда и друге. 
Знам да ће упркос овоме бити злих језика који ће то покушати, као што су и досад. Али то је њихов проблем. 

7 коментара:

Joran Velikonja је рекао...

Поштовани Небојша!

Искрене честитке, много успеха у раду и свако добро.
Алал вера, заслужили сте! Најбољи, у најбољем информативном тиму света.

Ипак, од свега ми се највише допада она Ваша реч ЗАСАД. Зазвучала ми је - "ко народ силна, ко сунце висока".

zeljo је рекао...

Све честитке и нека је са срећом.Ипак јавите се и напишите понекад нешто .
Поздрав и свако добро!

Ненад је рекао...

Честитам.
Надам се да ће доћи време када ће бити згодно размотрити отварање телевизије Русија Данас у Србији.
Америка је поред неколико медија које контролише отворила телевизију N1, којом управља бивши директор CIA. Тешко да ће у Србији бити могућа промена док се не појави бар једна озбиљна не-НАТО телевизија.

Durlanski је рекао...

Нека је са срећом Небојша. Пратио сам баш синоћ дискусију на РТ и твоје одмахивање главом и гримасе на коментаре оног баје из Брисела. Ниси мога да се исконтролишеш. Придружујем се коментару Ненада. РТ Балкан са седиштем у Београду је нужност а и твоја обавеза да у томе помогнеш колико си год у моћи.
Остај с`Богом.

CubuCoko је рекао...

Суздржавао сам се колико сам могао, пошто су то двоје у Бриселу први пут у емисији, а ја сам "инсајдер" (није битно што радим за америчку браншу РТ, него што сам често гост па знам како све функционише), али кад човек лупета к'о Вулин...

ZEMUN INFO ili beleške jedne Žane је рекао...

Честитам.
Све најбоље.
Блог је драгоцен.

CubuCoko је рекао...

Жана, примио поруку. Погледаћу блог!