„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

субота, 8. новембар 2014.

Митровдан

Пажљивији читаоци ће приметити да ме нема много у последње време. „Око“ не излази већ ево другу недељу. У септембру сам путовао и посећивао породицу. У октобру сам јурцао да стигнем обавезе које су се накупиле у међувремену. А од почетка овог месеца више нисам део Института Арчибалд Рајс.
Митровдан
Немам ништа против руководства које остаје, нити организације уопште, али су хтели да иду путем којим ја нити могу, нити желим да кренем. И то је лепота договора: они својим путем, ја својим, па шта нам Бог да. Чист рачун и дуга љубав.

Петнаест година је дуго време за бављење електронском хајдучијом, а слободе сваки дан све мање. Али не пада ми на памет да одустанем од борбе. Чак и кад бих хтео, не могу. Да прихватим победу култа? Да прихватим као неминовност нешто што знам да је осуђено на пропаст? Да својим понашањем допринесем очају против којег се толико борим? Никад.

Али и ја сам обични смртник, који нема ни неограничену енергију ни неограничене могућности. Нити ми ко „држи леђа“ и снабдева ме храном, оружјем и муницијом као некадашње хајдуке јатаци. Него морам сам, па докле догурам.

Данас је Митровдан, традиционални хајдучки растанак. Ја се од вас не растајем - само велим да ме можда неће бити неко време. Али вратићу се. Борба се наставља. 

3 коментара:

Бојан је рекао...

Пратио сам твоје писање и раније, а на блог повремено навраћам има.. хм па бар 6-7 година.
Енергија као и вријеме којима сви располажемо ограничени су по димензијама и сви смо принуђени да приоритизирамо и проналазимо начине да своје капацитете ефикасно и ефективно искористимо. Надам се да ћеш успјети у том смјеру квалитетно да реорганизујеш своје активности, понекад стижући и да нас почастиш виспреним чланцима :)

Анониман је рекао...

Здраво живо СОКОЛЕ,

веома ме је растужила ова вест јер управо твојим текстовима сам успевао да своје слободно време рационално потрошим. Увек сам имао одличан преглед седмичних дешавања са спонама ка текстовима који завређују пажњу. Но, шта је ту је. Желим ти од свег срца много успеха у раду, здравља и среће у наредној години.

Свако добро

Хиперборејац

CubuCoko је рекао...

Хвала на лепим жељама - и вама све најбоље у 2015!
Надам се да ћу у неко скорије време опет моћи да посветим пажњу "Оку". Даће Бог.