„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

четвртак, 28. фебруар 2013.

Комплименти култа косовском касапину

(Медији вас лажу, 1273. епизода)

Пре неколико дана, Србијом се пронела вест да је Хашим Тачи, самозвани премијер самопроглашене Косовије, на некаквом „светском самиту мира“ у Кореји добио „престижно признање за мир и добро управљање“.
„Државник“ Змија на „самиту мира“ у Сеулу
За разлику од фантазије о подршци Тома Хенкса Србима, ова вест је тачна. Донекле. Ради се, наиме о полуистини. Хирург Хашим је заиста био у Сеулу, и заиста је добио некакву награду. Али знате како се каже, ђаво је у детаљима.

Прво, ово није вест, него саопштење из Тачијевог кабинета, које је пренео „Радио КиМ“. Овај медиј су, иначе, основали окупатори. Ево шта о томе кажу они сами:
Emitovanje programa je počelo 3. decembra 2000. godine uz podršku vlada Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade i Nemačke. Osim navedenih stranih kancelarija, koje su do sada ostale naši glavni donatori, podršku radiju su pružali i Koordinacioni centar i Vlada Republike Srbije, Vlada Kosova, NED, Balkanski Trust za Demokratiju, ambasade Norveške, Finske i Švajcarske u Prištini, IREX, UNFPA i mnogi drugi. (подвукао С.С.)
Чије паре, тога и музика. Није ни чудо, дакле, да овакав медиј некритички преноси саопштења „кабинета премијера“.

Сад кад смо апсолвирали ко је извор ових хвалоспева, хајде да видимо шта је у питању. Знате како Американци такмичења у спортовима којима се само они баве зову „светским првенствима“? То вам је отприлике случај и са овим „светским самитом“, који организује један псеудо-хришћански култ по имену Унификациона црква (Unification Church).

Култ је 1954. - одмах после Корејског рата - основао „велечасни“ Сун Мјунг Мун, који је наводно лично од Христа добио мандат да уједини све хришћане. Пошто се брзо проширила Јужном Корејом, Мунова „религија“ прешла је у Америку, да би касније њени мисионари ишли по земљама које је, гле случајности, америчка Империја хтела да покори. Мун је отишао Богу на истину у септембру прошле године, али је руковођење култом преузео његов син.

Управо је овај култ организатор горепоменутог „светског самита“, који се одржава од 2000. године. Пре Тачија, одликовали су Маргарет Тачер и Хамида Карзаија (квислиншког „председника“ Авганистана, легитимног колико и Тачи). А почасни докторат којим се Тачи хвали добио је од - Сун Мун универзитета, који такође држи култ. Одједном Торисова диплома са Мегатренда не изгледа толико трагикомично у поређењу...

Замислите докле је Змија пао, да мора да крпи кредибилитет дипломама и признањима неког тамо кореанског култа! И још се тиме хвали, рачунајући ваљда да се познавање политике и географије његових следбеника завршава са мапом „природне Албаније“.

Све ове информације производ су једно пола сата истраживања на Гуглу. Који „новинари“ очигледно или не знају, или не желе да користе. Мислим, хајде што су „вест“ интегрално пренели плаћеници Тачија и Империје на окупираним територијама, али што се нико није нашао да објасни ко је Косовском касапину дао то признање, за то већ нема оправдања.

Да нас лажу, и то беспризорно, то би већ одавно требало да је јасно. Али зашто пристајемо на сучесништво у лажима и здраво за готово примамо свакакве „вести“? Да ли из исте индуковане пасивности због које нема јачег отпора што ономад жутократији, што данас назадњаштву? Марва ли сте, или људи?

Кад на то питање одговоримо сами себи, поћи ћемо путем ослобађања. Никако пре.

1 коментар:

Filip Bulovic је рекао...

Интересантна реаговања на Новом Стандарду на ову тему. Први коментар је одличан пример скретања пажње, усмеравања даље расправе, са тврдње да је добар део "патриотских" гласила финансиран из истих извора као и издајничка гласила. Велики део ових радикалнијих сајтова је у Шведској, Америци, Немачкој а човек би помислио да ће сервер бити или у Србији или можда у Русији. До ког степена је опозиција режирана и испланирана од стране окупаторове пропагандне машинерије?