„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

уторак, 29. април 2008.

ВРАТИЛА СЕ ЛЕПОСАВА!

Нисам ни знао за адолфхитлеровски испад Биљане Србљановић о "џиберима и џиберским бебама". изговорен пре читавих три године. Срећом, ауторка ове гнусности је, током актуелне изборне кампање за градоначелника/цу престонице нам, у медијима поново упитана о томе што је изговорила.
Али, на томе се завршило. - Јесте ли СТВАРНО то рекли?
- Јесам, па?


Нажалост, нисам чуо да се било ко од њених противкандидата, као ни медија, посебно забринуо око те изјаве због које се Србљановићева није ни извинила џиберима чија градоначелница жели да постане. Да о моралној монструозности свега овога не дужимо, као ни о забрињавајућем менталном стању друштва које, на овакве испаде виђених Невладника (у паузама Морализаторских Кампања у њиховој режији), реагује већ павловљевски истренирано, тј. робовски дисциплиновано. Него, брига на весеље. Добра вест је та да се Павле Ћосић осврнуо на Биљанин мајнкампфовски хаику. Препоручујемо, у ишчекивању Лепосаве II. With the vengeance :).

2 коментара:

CubuCoko је рекао...

Свима онима са У92 који су покушали да бране "лик и дјело" Б. Србљановић овим путем поручујем да је коначна одлука да објавим неки коментар на овом блогу моја, а не њихова. Оног момента кад У92 дозволи било какво различито мишљење на својим форумима и блоговима, онда ћу и ја да допустим приступ њиховим коментарима на овом блогу. До тад, што би рекао мој деда Херцеговац - сиктер!

Тања је рекао...

:-))