„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

уторак, 24. јул 2007.

Врућина и брука

Признајем да би се овакво нешто десило скоро свуда у ”цивилизованој” Европи а поготово у пуританској Америци, али би ми свеједно било драже да су се власти у Србији показале макар мало толерантијим.

Ројтерс је пренео јутрос да је троје туриста ухапшено због узнемиравања јавног реда и мира и кажњено са по 10.000 динара јер су возили бицикле голи по Новом Саду. Не велим ја сад да би људи требало да иду голишави улицама, ако је и четрдесет степени. Али ко год је икад био на плажи зна да неки људи и обучени могу да изгледају ”реметилачки.” И шта сад, да хапсимо људе што нам се не свиђа како се облаче (или не)? Коме су то кажњени туристи нанели икакву штету?

Игром случаја, на истој страници се нашла и вест о Немици која је у истом рођенданском оделу купила цигарете на бензинској пумпи у неком градићу у источној Немачкој; нико је није пријавио, па је зато нису ни хапсили ни кажњавали. Једна вест насловљена са ”Бициклисте казнили због голотиње на врућини” а друга ”Плавуша из Ферарија, само у штиклама.” Контраст, дабоме.

Ко се у свему томе стварно обрукао - голишави туристи или Србија - просудите сами.

2 коментара:

Gile је рекао...

Kako to rade Englezi!
Kad sam pre par godina živeo u Londonu, pročitan u nekim lokalnim novinama dal' Standard ili Mail, zaboravio sam, da je jedan par u sred srede Londonskog tube-a u vozu obavio strastvenu seansu oralnog seksa. Celo vreme te poduže radnje ostali putnici držaše noseve zabodene u knjige ili novine. I kad je dama obrisala usta i dasa zakopčao šlic, zločesti par izvadi cigarete i zapališe u vagonu. Tek se tada na njih diže kuka i motika razbešnjelih saputnika.

CubuCoko је рекао...

Значи, селективно забрањено пушење. И то је Запад.