„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

понедељак, 8. април 2013.

Наравоученије Гвоздене Леди

Уз обавезну напомену да је тешко проверити информације које стижу из Србије преко (још увек) жутих медија, изгледа да је Државно Дно ипак схватило да треба више да страхује од сопственог народа него од Империје, па је Бриселу рекло „не“. Кукавно и немушто пре него одлучно, али и то је боље од очекиване капитулације.

Нереално је очекивати да се на овоме било шта заврши. Родољубива јавност требало би да појача притисак да се квислиншка политика државе у потпуности преокрене, а не само привремено заустави. Непријатељаи сигурно неће одустати, већ могу да се очекују нови притисци, претње, уцене и сатанизација. Али није згорег да поновим, једини начин да они победе је да нас приволе на признање пораза. Па ви просудите ко ту држи адуте, а ко блефира.

С тим у вези, јутрос је стигла вест да је у 87. години преминула Маргарет Тачер. Премијер Уједињеног краљевства од 1979. до 1990, Тачер је између осталог увела своју земљу у ЕУропство. У својим мемоарима записала је следеће:
Морали смо да се суочимо са спознајом да је наш пристанак на наизглед испразна општа места и неодређена стремљења касније протумачен као неопозива сагласност за наметање политичких структура супротстављених нашим интересима. (извор)
Мудри се уче на туђим грешкама, паметни на сопственим, а будале не науче никада. Била би слатка иронија историје ако би Срби на своју корист извукли наравоученије од Енглеза, који нам више од века и по раде о глави... 

Нема коментара: