„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

петак, 2. септембар 2011.

Парадирање и патриотизам

Нисам се у прошлонедељном „Оку“ бавио тзв. парадом поноса, јер је било далеко пречих ствари. Али два сасвим идиотска текста, на које нисам видео адекватан одговор, терају ме да ипак нешто кажем.

Први је покушај Крлета, рекламног тајкуна и десне руке Врховног Жутника, да омаловажавањем Мирјане Бобић-Мојсиловић одбрани Параду као нешто најнормалније, нпр. прање зуба. Добро сте прочитали: Крле представља парадирање следбеника алтернативног животног стила (чије су основне карактеристике хедонизам и одсуство репродукције) као не само нормалну појаву, већ нешто малтене неопходно са хигијенског становишта. Не знам чиме и како он пере зубе, али очигледно му нешто није у реду са менталном хигијеном, када може да овако лупета.

Сличну „логику“ је неколико дана касније употребио Предраг Аздејковић, који је у саопштењу за јавност критиковао Двери за наводно лицемерје и лажни патриотизам. Као, Двери својим протестима против Параде терају педере да се иселе на Запад, што је „директно у супротности са циљевима Двери о повећању броја становника и борби против беле куге“. По Аздејковићу, пошто су и педери Срби, њихово „омаловажавање и вређање... /је/ у супротности са породичним вредностима“.

Ово је до те мере бесмислено, не зна човек одакле да почне. Идемо од биологије. Пошто „геј“ популација (у коју професионални активисти Аздејковићевог типа трпају педере, лезбејке, бисексуалце и транс-сексуалце, иако се те групе међусобно слажу к'о рогови у врећи) углавном симпатише истополне односе, из којих по дефиницији није могуће потомство, онда би залагање за њихов одлазак из земље заиста био добар начин борбе против беле куге, тј. пада наталитета. Али то је потпуно небитно, пошто се Двери не залажу за њихово исељавање. Можда би требало.

Пошто су на Западу „ГЛБТови“ заштићена и привилегована популација, оправдано се поставља питање зашто се они сами, сасвим добровољно, тамо не иселе? Зар им је толико лепо у земљи Жутији? Да ли из патриотизма, као што покушава да представи Аздејковић? Тешко. Да су патриоте, не би у данашњим околностима парадирали земљом.

Треба ли подсећати Аздејковића да живи од професионалне угрожености - и то добро! - у земљи где све већи број људи гладује или се налази у дужничком ропству? Земљи коју спонзори његове параде комадају и систематски затиру? Земљи којој се одриче право на језик, културу, историју, веру, нацију, па чак и само постојање? Ништа од тога му није битно. Зар се баш Аздејковић није прошле године хвалио како је узео „анално девичанство“ Београду, уз помоћ жуте полиције? Какав патриотизам!

Неко ко себе дефинише искључиво на основу сексуалних апетита не може ником другом да пребаци да је ограничених видика. Они који би да парадирају не траже једнака права - поготово не у земљи где је жутократија обесправила готово све - већ посебне привилегије. Не траже толеранцију, већ прихватање под претњом државне силе. Кад се види ко инсистира на Паради - од Кацина преко амбасада Империје и ЕУ - јасно је да она нема никакве везе са патриотизмом или људским правима, а сваке везе са омаловажавањем и вређањем Србије.

Право да то прослављају имају једино мазохисти. Који, из ко зна ког разлога, и даље ћуте.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Углавном избегавам да се бавим коскама које нам Влада баца са националних фреквенција правећи од нас робове дневне политике, робове сензационалистичких вести и наслова без никакве дубље анализе и никакве реалне вредности.. али на ово морам да дам коментар.
Свака част Вама на овом тексту. И свака част Мирјани Бобић.Толико.

"Неко ко себе дефинише искључиво на основу сексуалних апетита не може ником другом да пребаци да је ограничених видика."