„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

недеља, 27. април 2014.

Гледа мајмун себе у зрцало

Око Соколово, бр. 116
српски извиђач Драгутин Матић, 1912
(Фото: Самсон Чернов, 1912)
Јован Дучић је својевремено описао Хрвате као најхрабрији народ на свету, „не зато што се ничега не боје, већ зато што се ничега не стиде.“ После две године владавине жутооктобарском Србијом, сада је више него јасно по чијем узору СНС (сендвичарска назадна странка) жели да преуми Србе, и то водећи примером. У „новој“ влади коју је данас обзнанио Врховни Жутник Olyksandr Vuchych има свега „само изгледа нема никог да заступа интерес већине грађана Србије“, констатује Милош Суботић.

У тропским џунглама Тајланда постоји гљивица (Ophiocordyceps unilateralis) која инфицира мраве. Они се под утицајем инфекције претварају у „зомбије“ и обесе се вилицама о лист, где их гљивица полако изједа изнутра. Процес преумљавања којим Империја наговара политичаре попут Vuchychа да „заробе себе у туђина“ изгледа има исти ефекат. Зашто би он иначе главом без обзира срљао да од Жутије направи Јужни Бандеристан, после свега што се десило - и још се дешава - у мајданизованој Украјини?

Ни дуго и тешко искуство Срба (и Руса) са Западом, на које указује Владимир Димитријевић, не помаже зомбифицираном Врховном Жутнику да се освести. Напротив, он се све више упиње да се умили баронеси Ештон, другу Јелку, комесару Барозу, императору Бараку... Определио се на којој је страни у сукобу цивилизација, који описује Далибор Шкорић. За оне који још нису схватили: није на српској.

А Срби? Њих ће да „инсајдерује“ Жути Бомбардер, уз помоћ скупштинског анкетног одбора, по већ одавно опробаном рецепту. Нема везе што не пролази прости математички испит, важно је да вешто манипулише емоцијама гледалаца, вели Александар Ђикић.

Подршку у том тепих-бомбардовању пружа „мајданска Србија“, мрежа невладника и култиста. Ко стоји иза њих, политички и финансијски, разоткрива Никола Врзић.

Ако се неко од српских родољуба усуди да им пружи отпор или - што је врхунска јерес - заговара српско становиште, медији и култ одмах покрећу остракизам. О томе за Балканмагазин сведочи Мило Ломпар.

Ни Српска Православна Црква није одолела зомби-инфекцији Империје и култиста. Владимир Димитријевић се пита ко је и зашто цензурисао Васкршњу посланицу Патријарха и из ње избацио Русе.

Руси, за то време, организују конференцију о одбрани Републике Српске од преврата у стилу Мајдана и Жутог Октобра. О могућим начинима одбране пише Александар Павић.

А Бранко Жујовић наводи чињенице у прилог тезе да у данашњем свету далеко више слободе има на „репресивном“ истоку него на „слободарском, демократском“ Западу.

Пожутелим зомбијима нема помоћи, али нама осталима дува ветар са истока...

1 коментар:

Filip Bulovic је рекао...

Штета што ниси ухватио предивни тренутак када се Ољександр (такође познат као неимар Тачијевих царина) обратио "спонтано окупљеним" партијским активистима пред скупштином у Београду. Ту је демократија тријумфовала онако баш до даске. Надам се да су сви добили сендвиче и да ту неће бити негативних закаснелих коментара и реакција.
За то време анализа генералштаба војске РФ каже да се украјинске трупе не би бориле против руских миротвораца. Ако им падне на памет да пруже отпор провешће се као Хитлер под Стаљинградом. Русија је све биже и ближе а са ким ће се Русија сутра граничити само Бог и Путин знају.