„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

понедељак, 9. април 2012.

Ако лаже коза, не лаже рог

Амбасадор Империје у Москви, Мајкл Мекфол, ухваћен је на овом видео-снимку како објашњава да председнички избори у Србији, септембра 2000, нису донели изборну победу кандидату ДОС-а, али је све било припремљено да се том (дез)информацијом лансира петооктобарски пуч.

Мислим, и раније је било познато колико је ДОС био креатура Империје, њених обавештајних служби и невладничке мреже. Али сад ево имамо признање једног од кључних оперативаца у целом подухвату, као и факсимил извештаја о финансирању „српске“ опозиције.

Све што се десило од тада: пропаст привреде, издаја Космета, отцепљење Црне Горе, сребреничка резолуција, стварање парадржава у Војводини и Рашкој - проистекло је из лажне „револуције“ 5. октобра. Из те преваре не вуче корене само жутократско-невладнички култ самозатирања, него и лажни и јалови елементи опозиције.

Ништа добро не може се градити на лажима и обманама. Наша новија историја је најбољи доказ. Кључ за разумевање садашњег стања, које је после 12 година „демократије“ горе него после десет година санкција, рата и сатанизације, лежи у петооктобарском пучу. Сасвим је логично да странке које су захваљујући том догађају ступиле на политичку сцену и добиле власт, паре и утицај, имају интерес да поредак који је тада заведен опстане.

Проблем је, дабоме, што опстанак тог поретка директно води до нестанка Србије.

Много вам људи соли памет тренутно; те гласајте за ове, гласајте за оне, не гласајте никако (е, баш ће то нешто да промени!). Да би гласање имало икаквог смисла, оно мора да буде ваш лични избор, за који ћете бити апсолутно одговорни. Зато нећу и не могу да вам кажем за кога да гласате, него само за шта, односно за вредности у које верујете. На вама, и једино на вама, је да одлучите ко те вредности представља. Али и шта намеравате да урадите ако вас преваре, јер одговорност не престаје убацивањем листића у кутију - ма колико се политичари трудили да вас убеде у супротно.

Само при свему томе имајте на уму речи једног мудрог човека, да проблеме не могу решити исти они људи који су одговорни за њихово настајање.

2 коментара:

Анониман је рекао...

Све су прилике да ће народ изабрати исте поново, па нема шта да се пита и брине што му је тако како је. Избори 2008. су били кључни, ушло се на пут без повратка

CubuCoko је рекао...

Или тако хоће да мислите, да се не бисте копрцали..