„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

субота, 12. март 2005.

Карикатура

Јутрос читам анализу Џастина Рејмонда на Antiwar.com о „чаробњаку из Вашингтона“
, и једна његова опаска - о континуитету „демократких револуција“ (тј. пучева) од Србије до Либана - ме подсјети на предратну карикатуру из сарајевског Ослобођења, из доба кад су то још биле нормалне новине.

Два човјека се срећу на улици и један каже, „Код нас је демокраЦИјА“. А други одговара, „А Код нас Грађани Бирају“.

Ах, времена када је КГБ још постојао...

1 коментар:

CubuCoko је рекао...

Мада не осјећам обавезу да одговарам на ad hominem нападе (јер онда ништа друго не бих радио у животу), одговорићу на овај, јер нема шта да кријем.
1. У Србији сам задњи пут био сад, око нове године. Какве то има везе са било чиме?
2. Немам појма каква је Маја Гојковић, али ми мој одгој налаже да третирам сваку жену као a priori лијепо васпитану даму док се не покаже супротно. Али, какве везе има Маја Гојковић са размишљањем о манипулацији демократијом?
3. Свакако да сам носталгичан за Хладним ратом. Види само шта нам донесе "топли мир"! Мада мислим да је комунизам и a priori и емпирички погрешна идеологија, чињеница је да је свијет био много боље мјесто у сјенци пат-позиције двије империје, него сада, у бруталном свјетлу само једне. Ипак, овај коментар је замишљен као саркастични жал за временом у коме "демократија" није била државна религија, а сви су знали да је "револуција" начин освајања. Имам утисак да је свијет за ових 15-ак година постао много глупљи.
Ето, одговорих, мада овакав стил "дебате" одговоре не заслужује. Pauluc, хвала на подршци. Имам утисак да читаш Balkan Express, за разлику од bojana.