„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

петак, 15. фебруар 2008.

Зар вам није Албанија доста?

Несаломиви грчки коментатор Таки Теодоракопулос је у свом најновијем чланку само овлаш поменуо Косово, али како! Вели Таки:

”По питању Косова, ствари су још горе. Уз пар часних изузетака, НАТО, ЕУ, САД и УН сви подржавају брзо признање отпадничке државе коју предводе наркотерористи и милитантни исламисти. Шта се ког ђавола овде дешава? Зашто нам треба још једна исламска држава? Зар им није Албанија доста?”


Онима који виде ”Косова” као прво корак у анексији делова Црне Горе, Македоније, Грчке и још Србије свакако не мисле да је доста. Уосталом, зашто и на томе да стану? Ако су стварно убеђени у аустро-угарску измишљотину о илирском пореклу Албанаца, сутра ће неки ”стручњак” сутра ’ладно да каже како Албанија има право на цели Балкан. А онда долазимо до Албанаца који живе у Швајцарској, Британији, Америци...

”Зар вам није Албанија доста?” би била добра парола у протесту против наступајуће отимачине. Али чини се да је Србија у ситуацији где пароле више не помажу. Људи који је деле у чехословачком стилу изгледа признају само силу. Када се човек суочава са овако безочном агресијом, то је већ тачка на којој ни пристојност ни логика више не дају никакве резултате. Можда је онда време за силу.

Нема коментара: