„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

понедељак, 9. фебруар 2009.

Без имало стида

Упитате ли се икада зашто сте гласали онако како сте гласали у мају 2008? Да није можда на ваш избор "ЕУропске" будућности утицало обећање Млађана Динкића да ће сваки становник Србије да добије (акције вредне) хиљаду евра ако на власт дођу "прави" људи? Силне паре, хиљаду евра. Ни изблиза доста да плати стамбене кредите, или картице, или аутомобил, али ето, дели држава, џабе. Ко је луд да одбије, а?

И гласали сте, и добили ЕУропство, од отимачине Косова до пузеће отимачине Војводине. Од фамозног "уговора деценије" са Фијатом не би ништа. Смедеревска железара, ономад продата Американцима у бесцење, због кризе малтене затворена. Једино од Руса стигоше паре, али ем што се Динкић свим силама трудио да тај уговор пропадне, ем што Партија од њих намирује прво вајдасашке сепаратисте, онда себе, а вама шта претекне. Ако претекне, дабоме. Да не спомињем "бриљантну" одлуку да се једнострано примени мртворођени Споразум са ЕУ. Од укидања царина на увоз до примене гомиле беспотребних прописа, све ће то неко да плати, дабоме. А да вам помогнем да однонетнете ко: није Динкић.

Сад каже да никад није обећао тих фамозних хиљаду евра, већ само деонице које су процењене на толико, а сада, је ли, вреде далеко мање. Ето, шта се може, ударила криза, појела маца, дешава се.

Па добро људи, докле? Ајде да сте бар продали веру за вечеру, дешавало се то у историји и раније. Одвратно је, али може бар човек да разуме разлоге, слагао се с њима или не. Али да се дедовина и достојанство продају за обећање вечере, које притом стиже од човека који вас годинама немилосрдно пљачка (све обећавајући бољи живот који ето, само што није)? И онда када се испостави да је обећање било лажно, тај исти човек каже да никада ништа није ни обећао?!

Млађан Динкић очигледно мисли да је народ Србије глупљи од оваца. Да ће наставити да блеји док га он немилице шиша, а повремено и заскаче. Доза лажи, доза страха, и остаје се на власти довека. Или бар док нестане вуне.

Није ваљда у праву?

4 коментара:

RainDog је рекао...

Saglasan. Ko god je glasao za Dinkića - zajebo se. Jedini normalan izbor je LDP.

CubuCoko је рекао...

Једино ако се под ”нормалан” подразумева брзо и ефикасно самоубиство, а не споро и болно.

Између Динкића и Чеде нема ама баш никакве разлике. Лопови све до једног.

Unknown је рекао...

Svidja mi se ovo:

мртворођени Споразум са ЕУ

Анониман је рекао...

Ипак мислим да је најгора изјава била у овој емисији када је оправдавајући недолазак страних улагача рекао да се наводно сад догађа нешто незапамћено јер страни улагачи долазе код њега и моле га да не говори о њиховим улагањима јавно јер ће се онда побунити радници у њиховим фабрикама у својим земљама, тј. страни улагачи улажу тајно у Србију (заборавио сам тачне речи али ово је суштина). Као да се тако нешто може сакрити.

Наравно та изјава није коментарисана у медијима.