„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

петак, 13. април 2007.

Говор мржње

Па нека је и од ње, много је.

Весна Пешић, професионални србождер треће категорије (са неограниченом дозволом за одстрел), сада скупштински посланик испред (гле чуда) ЛДП, изјавила је петог априла на телевизији ”Пинк” сљедеће:

Emir Kusturica je jedan od ljudi bez ikakvog morala. Kakva je njemu država Srbija? Nije mu, bre, država Srbija nego Bosna i Hercegovina! Sram ga bilo! Da je takav Srbin otišao tamo i uradio to što je on uradio, šta biste mislili o njemu? Verujte, niko od njega u Srbiji nije tražio da se prekrsti, od Emira da se zove Nemanja – jel' to neko tražio od njega? To je jedan kupljen čovek od A do Š, pogledajte samo imovinu koju ima taj čovek. Ja ne da mu se ne divim nego mu se uopšte ne divim.


Ако овако смије да се говори у Србији, онда ајде и ја да пустим глас. Весна Пешић је једна морална и физичка наказа, која не заслужује да чисти ципеле једном Кустурици. Курве су моралније од Весне Пешић; узимају паре за секс, док она узима паре за пљување по (наводно) свом народу. Кустурица је, све да се још увијек зове Емир, не десет него сто пута већи Србин и човјек од Весне Пешић. Изјаве овог типа, које су правило а не изузетак међу њеним политичким саборцима, јасно показују да су управо ”либералне демократе” у ствари тоталитарни шовинисти, нацисти којима су уста пуна денацификације, бољшевици који се заклињу у демократију, браниоци ”људских права” који никаква права и слободе не признају народу коме као најнижи паразити пију крв већ деценијама.

Само зато што је човек рођен Емир, његова је држава Босна и Херцеговина, а не Србија? И зашто БиХ припада Емиру, а не рецимо Небојши (мени који сам тамо рођен и одрастао)? Весна Пешић је у једном даху испала и ”великосрпски” и ”бошњачки” шовиниста. А баш се она и њени стално, кобајаги, боре против ”великосрпства.”

О чистој дрскости да неко ко је годинама плаћен са стране, ко припада политичкој опцији која се малтене буса у прса својим плаћеништвом и подаништвом вањским господарима... да такав неко назива Кустурицу ”купљеним” и прозива га због његове имовине (а одакле Вољеном Чеди паре за виле и живот на високој нози кад дана у животу радио није, а?), то мора да представља врхунац цинизма чак и у Србији, која је на бјелосветске цинике јадна навикла.

У ствари, гријешим. Весна Пешић није достојна не да чисти ципеле Кустурици, него ни да чисти измет његових паса, ако их Куста уопште има, а камоли да сједи као посланик у Скупштини. Том биједном изговору за људско биће би требало смјеста да се одузме посланички имунитет и да се по кратком поступку баци на суд због распиривања расне, етничке и вјерске мржње, по истим оним ”еуропским” законима које њени кванго*-пријатељи толико воле када њима прете Србима. Куста би требало да је тужи за милион долара одштете због увреде и клевете.

Изволите, господо ”грађани,” ето вам расизма, фашизма, шовинизма, говора мржње, нетолеранције, потпуног моралног посрнућа. У компактном паковању, па још по снижењу. Ево, Срби, у такве хоће да вас претворе разни архитекти ”евросрбизма”; тај неки будући ”пост-Србин” би требало да личи на Весну Пешић како би једног дана у далекој будућности на коленима или ничице добауљао у предивну Евроатлантиду. Ха! А ваљало би у ствари да сви будемо више као Кустурица, ако ништа друго да полуљудске сподобе типа Весне Пешић доводимо до оваквих пароксизама бијеса где показују свој прави лик.

Ђубре једно неваспитано, до дубине душе продане покварено...

___
* кванго (од енглеског quango = QUAsi-NGO), квази-невладина организација

7 коментара:

Boris Kovačević је рекао...

Fala bogu da pročitam post na nekom od blogova koji se tiče ovih pomenutih plaćenika a i onih koji nisu sad pomenuti a da me ne prođe jeza od muke i nervoze i neverice!!! Sto posto podržavam post!!!

Witch-king of Angmar је рекао...

"Verujte, niko od njega u Srbiji nije tražio da se prekrsti, od Emira da se zove Nemanja – jel' to neko tražio od njega?"

Ова реченица показује ментални склоп пешићке(намерно мало слово) и сличних јој. Њима је непојмљиво да неко по слободној вољи и из убеђења нешто ради већ само или по захтеву силника или због пара.

CubuCoko је рекао...

Хвала, Бошко, а хвала и колега из Ангмара. Мене не изненађује овакво размишљање пешићке (добар!), већ само њена спремност да то отворено и каже. Е, што би рекао Антонић, сад знамо. Мада смо знали и раније.

Clavdivs је рекао...

Сада бар знамо на чему смо (су?). Завист и пакост просто врве из њене изјаве. Нека. "That's a good thing." [(c) Martha Stewart]

Него, Небојша, видео сам текст о Цобелу и мало ми је било криво што у њему није било осврта на саопштење за штампу ЛДП-а у ком осуђују "хајку" на Цобела. Након што је утврђено да аудио запис постоји (хвала Бети!), брже-боље су повукли саопштење.

Иначе, ја сам аутор "Les Jacobins". Хвала што си то додао на блог.

Поздрав

CubuCoko је рекао...

Клаудије, изузетно сам ти захвалан на ”Јакобинцима”, и надам се да се не љутиш што сам то поставио? Можда да се убудуће договоримо око још сличних ствари?

Што се саопштења ЛДП-а тиче, ствар је оваква. Ја сам на Цобела одреаговао на основу расположивих информација, а за то саопштење Чедиста нисам тада знао. Али и тако, не бих се претерано бавио њиме у овом тексту, будући да ми је мета био сам Цобел и његови налогодавци више него њихови подрепаши. А опет, то са саопштењем ће бити згодно кад у некој ближој будућности опет будем ”обрађивао” Чедисте.

Clavdivs је рекао...

Ma, не љутим се. Таман посла.

Да, осврт на њихово саопштење би била дигресија. Ипак је Цобел тема. Други пут. :)

Поздрав

п.с. имао сам и ја пар текстова на НСПМ-у али се то загубило негде у архиви. Било је у вези тзв. Омнибус закона и војвођанских комуњара.

Где могу да оставим email?

Wolfgang White је рекао...

Таман када помислим да НСПМ не може бити гори, појави се овај текст.

Олупине из прошлих времена траже своје место под сунцем. Ех.

Још да се јаве академик Тадић и Бећковић, па мало Соња Лихт, Кандић итд. па њихови генетски и идеолошки потомци. Прави свињац.


Него, постоји нешто што је много горе од етно-инжењеринга: а то је када један Слободан Антонић узима здраво за готово резултате референдума у Црној Гори.
Иако слутим да се иза тога крије племенита намера, мени је то поприлично језиво.