„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

уторак, 30. јануар 2007.

Сад се сетили...

У данашњем Гласу Јавности, Вјекослав Радовић поставља добро питање: зашто премијер Коштуница није Ахтисарију рекао "сиктер" пре годину и кусур? Знало се већ тада ко је и какав је Марти Ахтисари, и да је његово именовање за "посредника" у преговорима о будућем статусу окупираног Космета цели процес унпаред претвара у фарсу. Коштуничино одбијање да прими Ахтисарија, правдано одсуством мандата тренутне владе да преговара о статусу Космета, не може а да не изгледа као позивање на техникалије.

Добро каже Радовић:

Наравоученије је да се беспоговорним повлађивањем "међународној заједници" ништа не добија. "Партнерство" у коме је стално ј***** само једна страна, нема смисла. То је, на крају, дошло главе и Слободану Милошевићу, кад је своје дојучерашње саборце прогласио за ратне хушкаче и прокламовао да "мир нема алтернативу". Да није заиграо на ту карту, можда би још седео у Београду, па макар и на нашу несрећу.


Милошевића је, дакле, упропастила његова капитулантска политика према "међународној зајединици," а не "сулудо супротстављање свету," како то дежурни дрекавци по медијима, како српским тако и светским, представљају. Из те перспективе, када се узме у обзир капитулантска политика ДОСманлија и осталих "реформатора" у последњих 6 година, испада да је све стварно исто, само њега нема.

4 коментара:

Goran Rakić је рекао...

Ипак ми се чини да грешиш, и да је то театрално преокретање (хватање за сламку) након серије пораза и великог егзодуса, додуше уз продају Телекома, продужило владавину Милошевића. Након тога је бомбардовање учинило своје још једно време до коначних промена. Макар тако ја видим ствари.

А није све исто, паре можеш да подигнеш са рачуна, девизе мењаш у банци, бензин купујеш на пумпи, а у продавницама има робе и не чекаш у редовима за шећер, уље, хлеб и млеко. Можеш да подигнеш кредит (додуше не тако повољан, али то је ствар понуде и потражње), али има и погоднијих кредитних линија ако имаш добру пословну идеју. У већини предузећа, ако радиш, редовно примаш плату што до скора није био случај иако логично звучи да тако мора да буде. Животни стандард је видно бољи, погледај колико просечних плата ти треба да би
купио одело, ципеле, фрижидер,...

Наравно, има још пуно да се ради и могло је и више од овога.

Novosađanka је рекао...

Ne znam, valjda treba razumeti politicki proces malo bolje, da bi se znalo da sve nikako nije isto. Logika po kojoj je Milosevicu doslo glave povladjivanje a ne suprotstavljanje svetu,za moj pojam je suvise plitka. A zasto Kostunica nije rekao sikter pre godinu dana, pa zato sto nema herca da radi ono sto misli. Zato sto zeli da se gradjanstvu predstavi kao nesto sto nije, samo sto sad vec svi kapiraju o cemu se zapravo radi. Beskicmenjak kom je stalo do vlasti valjda isto koliko i Milosevicu. On ni sada ne kaze sikter, nego se upravo poziva na tehnikalije. Smesno. Covek koji ako i ima svoje misljenje, ne sme da ga iskaze, pa bilo ono pogresno ili ispravno. Cist politikant. Kukavica. Ucenjivac. Neki su to kapirali i mnogo ranije.

Wolfgang White је рекао...

Исто је као за време Милошевића, а и горе.

Посла нема. (Ако си погледао ону моју презентацију могао си и сам да се увериш.) Ако којим случајем и нађеш нешто, то је за мизерну плату. А од "пословних идеја" најважније је знати људе из ДС-а, и које новинаре треба да платиш, а који ће да лажу и за џабе.
Најбоље пролазе партијске проститутке.и то из некадашњег ДОС-а, не рачунајући ДСС. ДСС ту дође као крпа да остале странке "демократског" блока и "објективни" медији имају по чему да газе. Буду ли и сада попустили пред навалом ДОСманлија и медија - неће их више бити.(Отуда и толики притисак преко новина, интеренета, блог-коментара итд.)

"А у Србији се дневно прода више новинара него новина." То је једном приликом изјавио садашњи директор РТС-а. Данас, тај "медијиски маг" дозвољава да уместо емисије о избеглицама из Крајине и проблемима које доживљавају у "демократској" Хрватској, иду рекламни спотови са ХТВ-а. Изговор је следећи: "хрватски бизнисмени који долазе овде да на "поштен" начин купују домаћа предузећа не би требало да се узрујавају којекаквим избеглицама." Једнако се проституишу и са домаћим тајкунима.

Не би ми веровао до које мере је проституција узела маха. Још је горе него за време Милошевића.

Witch-king of Angmar је рекао...

Вјекослав Радовић је био дописник из Америке током деведесетих. Тамо је контактирао са многим утицајним људима и зна о чему прича.